Bank of America + IDEO = MoonWalking

Keep the change!Bank of America + IDEO = Keep the change!

For en tid tilbake jobbet jeg med konseptutvikling av en ny bank for ungdom. Vi møtte ungdommen der de var og designet produkter og tjenester de faktisk ville ha. Til tross for dette var det et komponent vi ikke fikk helt til, og det var sparing.

Alle vil spare – Alle kan spare – Men ingen gjør det – WTF!!!!!????

Jeg jobbet lenge og mye med dette temaet ”hvordan få kids til å spare”, og fant ut at det er måten å spare på i dag som er problemet. Hvis jeg selv må sette over et beløp hver måned til en annen konto, vil jeg alltid finne mer spennende måter å bruke pengene på ,- MEN hvis banken sparer for meg, og i tillegg helt uten at jeg merker at jeg sparer begynner vi plutselig å snakke….

Etter denne innsikten ble svaret plutselig plutselig veldig enkelt. Hvis jeg kunne spare et bittelite beløp automatisk, helt uten at jeg merket det, hver gang jeg kjøpte noe og betalte med kort, ville plutselig sparing være gøy! I det norske banksystemet og BBS som streng mor, var dette altså ikke mulig…. Jeg måtte til slutt gi opp håpet….

Men se hva jeg fant for en stund siden….Kjøp en Imsdal på Narvesen, og vips så sparer du en krone, kjøp en genser på H&M og vips så sparer du 10 kroner….ja, du skjønner tegninga.

http://www.businessweek.com/magazine/content/06_25/b3989445.htm

http://www.ideo.com/work/featured/bofa

Så hva betyr dette?

Det ER mulig!!!!!!

En bank som endelig tar kunden sin på alvor og gir oss det vi faktisk trenger!Og de taper ikke akkurat på det…Flere millioner nye kunder i året…..

Punktum. Finale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s